Details

Dinsdag 6 juni 2023 van 10:00 tot 12:00 uur
Afgelopen
Mozartlaan 670
Delft, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op dinsdag tot en met 6 juni 2023

Na de workshops weven en patchworken gaan we nu verder met keramieken! Elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur vanaf 9 mei in wijkcentrum Buitengewoon aan de Mozartlaan 670. Onder begeleiding van keramiekdocenten Simone Haak en Ellen Rijsdorp ga je aan de slag met klei.

Wat ga je maken?
Klei is materiaal dat van oudsher bij de mens hoort. Keramiek heeft de eigenschap dat het kwetsbaar is, maar keramiek is ook de overblijver van oude culturen. Ontdek je eigen vorm: maak van de klei een schaal, kom, vaas of ...? Daarna gaan we decoreren. Onderscheidt jezelf of grijp terug op je traditie en kies wat jij mooi vindt en bij je past. Tot slot worden alle kunstwerken geglazuurd en gestookt in de keramiekoven. Ze zijn daarna geschikt voor gebruik. 

Delftse Keramiek Dagen
Op 24 en 25 juni wordt al het werk uit de workshops onder de aandacht gebracht van het grote publiek in een tentoonstelling op de Markt. Dit is een onderdeel van de Delftse Keramiek Dagen 2023.

Simone Haak en Ellen Rijsdorp
De workshops worden gegeven in samenwerking met Galerie Terra door Simone Haak en Ellen Rijsdorp. Zij zijn keramiekdocent en kunstenaar. Ze hebben ruime ervaring in het werken met klei, decoreren en glazuren.

Programma    
9 mei - schalen/kommen maken
16 mei - schalen/kommen maken
23 mei - oefenen met decoreren
30 mei - decoreren op de keramiek
6 juni - feestelijke afsluiting
24 + 25 juni - tentoonstelling op de Delftse Keramiek Dagen

Over de organisator

Wijkkrant Buitenhofbruist
Wijkkrant Buitenhofbruist heeft nog niets over zichzelf geschreven.