Bescheiden enthousiast. Dat is Katharina Oppenoorth van Cakes with Curves. De goedlachse 26- jarige onderneemster ontvangt me hartelijk in haar ouderlijk huis. Met een zalige Red Velvet - White Chocolate- Brownie bij de koffie is het gelijk al leuk.
“Ik vind het best spannend”, zegt ze. “Over mezelf praten is niet zo m’n ding, maar ik dacht: “Kom op, gewoon doen”. Nou, dat gaat prima, Katharina praat vol passie over haar vak.
Beroepentest
Jouw achtergrond, Katharina? “Ik heb het Zadkine College in Rotterdam gedaan. Uit een beroepentest kwam Banketbakker. Daar was ik verbaasd over, maar ook nieuwsgierig. Dus ben ik die richting gewoon gaan doen.” Stage liep Katharina onder andere bij Jongerius Bakker en, de in Delft welbekende, Banketbakkerij Stoffer.
“Bij Stoffer deed ik ook het BBL- leer-werktraject. Ik kleurde er graag buiten de lijntjes door te experimenteren met aparte smaken. Ook interesseerde ik me voor de samenstelling van voedsel. Dus voor allergenen, gluten en vegan enzo.”
Jij maakt geweldige taarten. Hoe is dat begonnen?
“Nou, ik bakte al veel thuis. Mijn moeder is ook ondernemer. Zij kwam met het idee om een KvK-nummer aan te vragen. Aan de Horeca Academie in Den Haag volgde ik een privé -opleiding patisserie. Met die kennis kwam ook mijn allereerste bruidstaart. Ik was hartstikke zenuwachtig, maar het bruidspaar was zó dankbaar!”
Brownies in de brievenbus
“Tijdens Corona bedacht ik om brievenbuspakketjes te maken met koek of brownies en een leuk kaartje erbij. Dat sloeg aan. Ook bij een HR-medewerker van Avans Hogeschool. Of ik voor 200 medewerkers een Sinterklaaspakketje met versierde brownies kon maken? Dat was écht hard werken. Ik doe de brievenbus brownies nog steeds. Na Corona waren er gelukkig weer volop bruiloften en verjaardagen; dus veel aanvragen voor taarten.”
Wat maakt jouw taarten zo bijzonder?
“Dat persoonlijke vind ik heel fijn. Ik maak een taart, speciaal voor jou. Ik maak die taart daarna nooit meer voor een ander. Ik gebruik altijd verse ingrediënten en onderscheid me met een mooie balans in smaken. Dus niet té zoet bijvoorbeeld. Ik werk het best als de klant zegt welke kant ik op moet, maar ik de vrijheid krijg hóe ik er kom. Op mijn website vind je daarom veel inspiratie, maar krijg je nooit precies díe taarten.
Hoe zie jij de toekomst met Cakes with Curves?
“Dit jaar ga ik weer bijzondere, nieuwe, leuke taarten maken en sta ik dit weekend op een bruidsbeurs. En dat terwijl ik eigenlijk niet eens zo van taart hou…”, zegt ze lachend.