Menu

Nieuws:

Schoffels in de aanslag! Er komt een nieuwe buurttuin!

Mark van der Heijden, (Buurtverbinders BuitenhofBruist)
7 februari 2018

De buurtmoestuin achter de Aldi moest afgelopen najaar plaatsmaken voor nieuwbouw, waardoor buurtbewoners zonder verse courgette’s, aardbeien en kruiden achterbleven. Maar gelukkig is Delft straks tóch weer een buurttuin rijker: aan de Brahmslaan in Buitenhof opent binnenkort een nieuwe. 

De komende weken wordt er hard geklust om het stuk grond zover te krijgen. In de nieuwe buurttuin komen tuintjes van buurtbewoners en een aantal gemeenschappelijke tuintjes. De tuin ligt vlak naast de basisschool de Horizon en is een initiatief van de gemeente en stichting Groenkracht. Behalve gezonde groentes, lekker fruit en verse kruiden zitten de buurtbewoners ook nog tussen de fleurige bloemen: de kinderen van de basisschool hebben aan de randen van de tuin meer dan 300 bloembollen gepland.

Voor bijen en vlinders

De officiële opening van de nieuwe buurttuin is op zaterdag 10 maart tijdens NL Doet. Op die dag worden de handen uit de mouwen gestoken en worden de gemeenschappelijke tuinen bezaaid met kruiden en planten voor bijen en vlinders.


Reacties