Buitenhofbruist.nl

Inloggen of inschrijven

Gezocht! Sportieve fiets vrijwilliger

Pieter van Foreest & Doel Delfland zoeken

Fietsers m/v

Voor het project Fietsen Alle Jaren zijn wij op zoek naar sportieve vrijwilligers en deelnemers om ouderen de wind weer door de haren te laten voelen.


Wat ga je doen?

Fietsers van Fietsen Alle Jaren maken fietstochtjes met ouderen vanuit het zorgcentrum aan de Mozartlaan van Pieter van Foreest. Hier staan een duofiets en een riksja klaar, beide met elektrische trapondersteuning. Ouderen die slecht ter been zijn, komen weer buiten en beleven een heerlijke dag in de stad of de natuur. En het effect op de ouderen is fantastisch; mensen die met bijna niemand meer praten, gaan dat weer doen. Andere mensen die eenzaam en somber geworden zijn, komen weer vrolijk terug van hun fietstocht. Dat laatste geldt trouwens ook voor de fietsers, voor wie zo’n fietstocht zonder meer een verrijkende ervaring is.

Wat verwachten wij van jou?

Ben je sportief en vind je het leuk om met ouderen om te gaan? Lijkt het je leuk om mensen die niet meer mobiel zijn een mooie dag te bezorgen? Heb je een dienstverlenende en rustige instelling en ben je minimaal twee keer per maand beschikbaar? Dan ben je geknipt voor Fietsen Alle Jaren.

Naast fietsers zijn we op zoek naar een ‘riksjef’ die de planning van de ritjes verzorgt.

Wat bieden wij jou?

Fietsen Alle Jaren is een project van de Fietsersbond dat vanuit Denemarken is overgewaaid naar Nederland. Er rijden al zo’n 550 riksja’s rond.

De eerste riksja in Delft verwachten we in oktober. Een duofiets, voor ouderen die mee kunnen fietsen, staat al klaar. Samen met de fietsersbond organiseren we voor alle fietsvrijwilligers een cursus zodat dat je goed voorbereid op pad gaat.

Op de site www.fietsenallejaren.nl kun je meer lezen over het project.

Informatie en aanmelden 

Conny Vos (dinsdag- en donderdagmiddag)

Buitenhofdreef 274 Delft

 06-13710208


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.